Shiko se si e lufton arra kancerin në prostatë…

Meshkujt të cilët vuajnë nga kanceri i prostatës mund të zvogëlojnë rrezikun e vdekjes me 34%…

Këtë ka treguar një studim i pacientëve të sëmurë, pas një diete të pasur me arra. Ky studim, i publikuar në gazetën britanike “Journal of cancer”, ka ardhur pas vëzhgimit të 47 mijë njerëzve për më shumë se 26 vjet…

Ekspertët e “Harvard Medical Schoo”, kanë parë normat e vdekjes dhe kanë gjetur se të sëmurët që konsumonin 5 herë në javë arra,

kishin më pak shanse për të vdekur…

Kjo për shkak se arrat janë të pasura me “tocopherols” e cila gjendet në vitaminën E, e cila ka rezultuar se mund të luftojë kancerin e prostatës…

Megjithatë edhe kikirikët, të cilët konsumohen shumë nga amerikanët ndikojnë pozitivisht në luftën kundër kancerit, duke mos abuzuar. Ndërkohë, studime të tjera kanë gjetur se konsumimi i arrave mbron nga sëmundjet e zemrës dhe diabetit.!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*